Korzeń Red Moor Wood a pełne zatopienie.
Serwis znalezionych frazPokrewne
- guitar-world portal
- Crystal Red i Crystal Black
- [9l] Red Rock Iwagumi by Konrad
- Samica red cherry gubi jajeczka
- amano vs red cherry i babaulti
- krewetka - Red Nose [pinoccio] - na CZFA
- Kupie Krewetki red cherry i Babaulti
- Kupie pare red cherry i babaulti
- Kupię Krewetki Pinokio red nose
- Krewetka Red Cherry | Mikrosorium: Narrow
- BRZANKI
guitar-world portal
Witam.
Posiada może ktoś korzeń Red Moor Wood ponieważ zastanawiam się jaki jest jego okres zatopienia, gdyż w tej chwili jest przywiązany do kamieni żyłką i zbyt estetycznie nie wygląda.
Kolego czas zatopienia to jest góra 2 godziny prosty sposób duży garnek z 2 kilo soli i gotujesz 2 godziny i kamień w wodę :d
Hm.... możliwe ale u mnie nie zadziałało gdyż korzeń zakupiony już jest spreparowany i profilaktycznie wygotowałem go w solance i był przed przywiązaniem 12 godzin w akwa całkiem zanurzony lecz nic nie dało - wyporność siła wyższa. Gdzieś czytałem, że ten rodzaj korzenia topi się ok 3-4 miesięcy i jeszcze gdzieś, że nigdy nie zatonie więc proszę o odpowiedź czy ktoś ma w baniaku podobny korzonek Red Moor, który tonie samodzielnie.
No kolego to ci właśnie mowie ze mam i tonie tylko wygotować a gotować to różnica i nie jakieś tam dwie łyżki soli tylko prawidłowo powinno to wyglądać tak ile warzy korzeń tyle dajemy soli lub więcej nigdy mniej i gotujemy parę godzin i niema opcji żeby nie zatoną
Łoł... dzięki wielkie, nie sądziłem, że aż tyle soli muszę dać nigdy tyle nie dawałem do innych korzeni.
Ale wielkie dzięki jak mówisz, że trzeba to trzeba.
pozdrawiam.
Kolego czas zatopienia to jest góra 2 godziny prosty sposób duży garnek z 2 kilo soli i gotujesz 2 godziny i kamień w wodę :d
Niestety Oryfeusz, to nie nasze "krajówki". Redy są strasznie oporne na tonięcie, swoje gotowałem 6-7 h w kociołku na powietrzu.
Niestety Oryfeusz, to nie nasze "krajówki". Redy są strasznie oporne na tonięcie, swoje gotowałem 6-7 h w kociołku na powietrzu.
no to ja nie wiem kupiłem w Kadu i tak zrobiłem jak pisałem i Futrzak tez mi mówił ze to sa te całe korzenie z wrzosowisk i poskutkowało
[ Dodano: Sro Mar 31, 2010 4:59 pm ]
Może to wina tego, że dałem tylko 3-4 kg soli na jakieś 60L wody (ale nie zależało mi na czasie) rano rozpaliłem i wieczorem już tonęły Solone było, ale nie popieprzyłem może tu jest przyczyna Dodam jeszcze, że tam gotowałem ze 8 kg drzewska
Sama ilość soli nie jest w tym przypadku aż tak istotna ( choć wiadomo że im więcej tym lepiej), jak czas gotowania ( a ten jak napisał Michał powinien być bardzo długi ) i to że korzenie powinny pozostać w wodzie w której były gotowane , aż do jej ostygnięcia. Po czym powinny zostać kilka razy dobrze wypłukane.
Każde dłuższe przebywanie Reda poza wodą powoduje jego dosyć szybkie wysychanie.